Надежди БГ 60 секунди стигат

balgari.bg

60 секунди стигат

Анимационният филм "Едуард Ножиците" на Росен Илиев и Мелина-Елина Бондокова попадна в селекцията Топ 5 на международния конкурс "Jameson Empire Done in 60 seconds 2012".
На церемонията по връчването на наградите на списание EMPIRE едноминутната лента на българските творци бе отличена в конкуренция с още 29 филмови миниатури от цял свят.
В челната петица "Едуард Ножиците" си оспорваше голямата награда с "Похитителите на изчезналия кивот" на британеца Филип Ескинс, "Спайдърмен" на чилийците Гонсало Руис и Хоакин Вергара, "Район 9", създаден от ирландеца Ендрю Нортън, и "Черният лебед" на Индира Сюлейманова от Казахстан, която спечели приза.
"Jameson Empire Done in 60 seconds", киноконкурсът на JAMESON и списание EMPIRE, се проведе за втора поредна година у нас. "Едуард Ножиците" беше избран да представя България измежду 33 филма от жури в състав Васил Василев - Зуека, Драго Симеонов, Стефан Щерев и Стоян Георгиев.
Създатели на късометражната анимация "Едуард Ножиците" са режисьорът Росен Илиев и аниматорката Мелина-Елина Бондокова. Вицът в неочаквания край на ленатата пък е на сценаристката Лора Димитрова.
Едноминутния римейк впечатлява с остроумие и черно чувство за хумор. Филмът припомня чара на традиционната анимация и е уникален прочит на култовото произведение на Тим Бъртън. Самият Бъртън е гледал анимацията по време на церемонията по връчването на големите награди на списание "Емпайър".

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови