Надежди БГ 253 и се увеличават

balgari.bg

253 и се увеличават

35 пъти абсолютен републикански шампион, 253 медала, 9 златни купи, 52 подобрени рекорда.
Това е равносметката на едно от "децата на Бербатов" - младата плувкиня Георги Кадоглу.
Георгия е родена на 9 ноември 1998 година в Атина. Живее във Варна.
Първите уроци по плуване взема към Спортен Клуб "Делфин" с треньор Ангел Чакъров, коагто е на седем. През лятото на 2006-а тренира при известният от близкото минало шампион на България Цветан Голомеев в Гърция, където взема грамота и първия си медал в регионален турнир по плуване. През 2007-а Джоржия, както я наричат приятелите, участва в едно републиканско първенство, няколко регионални и градски състезания, където печели общо 19 медала. В момента се състезава за СК "Галата 2009". 
За 2008 г. малката плувкиня става седем пъти републикански шампион, получава и златен медал за най-добро лично представяне и златна купа за най-добро постижение от момичета и момчета спрямо световния рекорд. Плува на международни състезания в Одрин и Белград, като участва общо в девет турнира.
За 2009 г. Георгия става осем  пъти републикански шампион, участва в 10 престижни международни състезания в Белгия, Дания, Словакия, Турция, Хърватия, Унгария, Македония, Гърция и Израел. 
За 2010-а Георгия е осмократен абсолютен републикански шампион на България в своята възрастова група. Участва в седем международни състезания и едно световно първенство - в Дубай, Словакия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция и Македония. С постижението си на 200 м бруст 2.49.41 и 200 м съчетано плуване 2.36.32 Георгия се класира на първо място в Балканската ранглиста за 2010 година.
През 2011-а победният ход на Георгия продължава - пак грабва осем републикански титли и участва в осем международни състезания.
На 13-годишна възраст покрива разряд майстор на спорта в дисциплината 200 м бруст с време 2.36.66, с което заема трето място в световната ранглиста за нейната възраст и първо място в балканската и европейска ранглиста.
През 2012-а участва в републикански първенства по лека атлетика, плуване, модерен петобой и в четири международни състезания в Италия, Черна гора, Гърция и Босна и Херцеговина. Покрива разряд на БФПС за майстор на спорта в дисциплината 100 м бруст с време 1.13.75
И наградите на младата надежда са многобройни - през 2011-а получава златна купа в номинациите на Топ 10 Спортист на СУ "Георги Бенковски" - Варна, където учи. Със специален приз "Дарование 2011" я  удостоява Община Варна. Избрана е "Най-добър млад спортист на България" за 2011-а от читателите на "Виаспорт".
Освен във водата Георгия печели награди и на сцената - като млад актьор в Детско-юношеския театър "Златното ключе". 
През 2007-а получава Грамота за най-добро представяне на Националния конкурс - тест по английски език, на "Фарос", като постига и най-висок брой точки от всички училища във Варна. Участва в няколко математически олимпиади, където също се класира първа.
Четири пъти е носител на наградата на Фондация "Димитър Бербатов" за талантиви български деца.

Гледайте Георгия в "Нека говорят"
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови