Надежди БГ "Децата на Бербатов" у нас и по света

balgari.bg

"Децата на Бербатов" у нас и по света

altОт 2 ноември до 31 декември 2009-а всеки може да номинира за наградата на Фондация "Димитър Бербатов" българско дете, постигнало успех в избраното от него поприще през тази година.
"Децата на Бербатов" за 2009-а могат да са ученици не само у нас, а и в българските училища зад граница. Те ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Целта на организаторите е да приобщят българските младежи от чужбина към връстниците им в страната, както и повече хора у нас да научат за техните успехи.
Новост е и учредяването на специална награда за деца, заявили своята гражданска позиция с участието си в социално значими кампании. За тази награда ще могат да кандидатстват юноши и девойки от втора (V-VІІІ клас) и трета (ІХ-ХІІ клас) възрастова група. Наградата за двете избрани деца ще бъде да станат мениджъри на UNICEF - България, за един ден.
"Награди за успелите деца на България 2009" е второто издание на проекта, стартирал през 2008 г. Тогава бяха номинирани 579 млади надежди, всички те намериха място на страниците на книгата "Успелите деца на България 2008", която Фондация "Димитър Бербатов" издаде след приключването на миналогодишната кампания.
Проектът преследва благородната цел да създаде у децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия, да стимулира развитието им в различни области, да ги мотивира да търсят изява. Не на последно място организаторите вярват, че усилията им да пренасочат енергията на подрастващите в градивна посока ще доведат до намаляване на агресията и насилието сред младите българи.

Още за тазгодишната кампания - на www.dberbatov.org.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови