Надежди БГ Хеттрик на Любина

balgari.bg

Хеттрик на Любина

Любина Спасова защити титлата си в категория до 75 кг на Европейското първенство по таекуон-до в Барлета, Италия, съобщи gong.bg. 21-годишната състезателка вече е триратен носител на европейско отличие.
Макар и с много тежка контузия в гръбнака и спукани кости в областта на глезена, Спасова се наложи с перфектна игра. Това бе и първият златен медал за България на европейското, след което злато взе и Лидия Дукова в тежката категория при жените.
На първенството нашите шестима мъже и седем жени достигнаха много висок брой отличия - 5 златни 2 сребърни и 17 бронзови медала.
Любина Спасова е родена на 11 април 1989 г. в Пловдив. Тренира от 10-годишна. Неин наставник е генералният секретар на федерацията ни по силовия спорт Костадин Димитров.
Таекуон-до привлича младото момиче с многообразието си от дисциплини - форма, спаринг, специална техника - надскачване на височина или дължина, силов тест - чупене и самозащита.
Успехите на пловдивчанката придобиват още по-голяма тежест, като се има предвид, че се състезава в кат. до 75 кг, а тежи близо 20 килограма по-малко, което не й пречи да побеждава доста по-едрогабаритни съпернички.
Младата надежда учи право в УНСС - София.

Още за крепката пловдивчанка - на www.marica.bg

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови