Надежди БГ Обещаващи клавиши

balgari.bg

Обещаващи клавиши

Филип Иванов е роден на 20 септември 1988 г. в Антверпен в семейство на български музиканти.
5-годишен започва да свири на пиано, на 9 дебютира с оркестър, като изпълнява Концерт за пиано и оркестър на Моцарт. Младият виртуоз вече е спечелил първа награда на националния конкурс за пианисти "Андре Модест Гретри" - Лиеж.
На 12 Филип Иванов е приет в Кралската консерватория в Брюксел, където учи в класа на проф. Даниел Блументал. През 2002 г. печели конкурса на Белгийската радио-телевизионна компания "Тенуто", което го определя като белгийския представител на 2004 EBU Eurovision Young Musicians в Люцерн.
Филип участва на много фестивали в цяла Европа, сред които Dimanche au Mont des Artes в Двореца на изкуствата в Брюксел, MIDEM 2004 в Кан, Castel Santa Florentina 2006 в Барселона, Haverford Festival в САЩ, Orford Festival в Монреал.
Бил е солист на оркестъра на Фламандското национално радио през 2002 г. с Първи концерт за пиано и оркестър на Прокофиев, и на Фламандската национална филхармония през 2007 г. с Първи концерт за пиано и оркестър на Ференц Лист.
Участвал е в майсторски класове по пиано на Анатол Угорски, Франсоа-Рене Душабл, Менахем Преслер, Даниел Полак и Золтан Кочиш. През октомври 2004 г. е приет в Академия за пиано "Имола", където учи при Борис Петрушански, Луис Лорие и Мишел Далберто.

Източник: http://kulturni-novini.info

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови