balgari.bg

Жена в мъжки бизнес

Севдалина Димитрова е родена на 23 октомври 1974 г.
Завършила е български език и история в Шуменския университет, стопанско управление във Икономическия университет във Варна и финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов.
Работи като главен редактор на Радио "Домино" в Стара Загора от 1998 до 2000 г., после става шеф на "Връзки с обществеността" в "Брикел" ЕАД.
През 2002-ра група компании, в които собственост има и Димитрова, купуват "Видахим" за стойността на задълженията, които неработещото предприятие е натрупало към държавата и служителите - около 79 млн. лв. Тя оглавява съвета на директорите. Административен директор и мениджър е на завода за гуми от 2002 до 2007-а, след което става изпълнителен директор. В момента освен че оглавява директорския борд, тя е и консултант по управлението.�
Под нейно ръководство се пристъпва към възстановяване на ТЕЦ "Видин" и възстановяване на производството на гуми, което стартира отново през 2004 г. В момента в завода се произвеждат 29 размера индустриални гуми, 25 - селскостопански и строителни, и над десет - тежкотоварни. За компанията работят повече от 700 души.
Интервю с Димитрова прочетете на www.karieri.bg
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google