Бизнес Лека промишленост Бизнес на две колела

balgari.bg

Бизнес на две колела

Драгомир Кузов, собственик на компанията за производство на велосипеди "Веломания",е роден на 5 март 1961 г. Завършва висша спортна академия в Русия, майстор на спорта е по колоездене и работи като треньор от 1978 до 1982 година.
Състезавал се е за "Спартак" - Ярославл. Подготвя юношите на "Левски Спартак" от 1984 до 1989-а. Един от треньорите е на четирикратния победител в обиколката на България Ивайло Габровски. Любовта към колелетата го отвежда до работата като механик в (1987-1996) и като търговец на аксесоари, части и велосипеди (1994-1998).
Създава "Веломания" през 1998-а. Днес компанията произвежда марките "Drag" и "Dragomir" в над сто модела - шосейни, градски, детски, крос-кънтри, даунхил, фрийрайд... 
В партньорство с украинския национален отбор по колоездене това са и първите български марки велосипеди, които печелят златни, сребърни и бронзови медали от европейски и световни първенства. Националния отбор на Украйна например се състезава с "Drag". С българската марка карат и колоездачите от Малта и Косово.
Фирмата на Драгомир Кузов е съорганизатор на редица спортни събития в България, свързани с колоездене. 
Производственият му капацитет е около 25 хил. велосипеда годишно, по-голямата част от които се продават извън България - в двайсет европейски страни. Освен стандартни велосипеди "Веломания" прави и електрически, т. нар. eBike.
Драгомир Кузов е амбициран да превърне колелото в неизменна част от градския пейзаж. Самият той кара велосипед по столичните улици, дори стимулира финансово служителите си, които ходят на работа с колело.
 
Интервю с Кузов прочетете на www.karieri.bg
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google