Бизнес Строителство Строителят на пътища

balgari.bg

Строителят на пътища

Доц. д-р инж. Николай Михайлов е роден на 3 ноември 1955 г.
Завършва Висшия институт по архитектура и строителство със специалност "Транспортно строителство" и специализира "Проектиране и строителство на автомобилни пътища". Защитава дисертация за научна степен доктор на техническите науки през 1991-ва. Разработката е тема „Икономическа ефективност на капиталните вложения в пътното строителство”. На следващата година специализира "Мениджмънт и стопански бизнес" в Икономическия университет във Варна, а през 1997-а - "Бизнес и управление на стопанския процес" в Австрийската стопанска камара.
Професионалният път н астроителя на пътища започва в "Пътно управление"- Стара Загора, където до 1993 г. инж. Михайлов последователно е ръководител на конструкторския отдел, главен инженер и директор. В старозагорската компания Пи Ес Ай АД работи до 2002-ра като изпълнителен директор, а до 2005-а е главен директор на същата фирма.
В "ПСК ТРЕЙС" Николай Михайлов е председател на съвета на директорите, а в Холдингово дружество "Пътища" - председател на Надзорния съвет.
От 2003 г. инж. Михайлов е председател на Съвета на директорите на "Трейс Груп Холд" АД, преподава и в катедра "Пътища" на УАСГ. Зам.-председател е на Камарата на строителите в България, съпредседател на Комитета по инвестиционни проекти и инфраструктура към Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Носител на наградата "Буров" за индустриално управление за 2010 г.
Членува в няколко обществени организации,сред които Международната информационна академия  на ООН, която през април 2000 г. му присъжда званието академик.
В последните години "Трейс Груп Холд" изпълнява едни от най-големите инфраструктурни обекти в страната. Нейно дело е отсечката на магистрала "Тракия" от Оризово до Стара Загора, като и рехабилитацията на пътя Делян - Прищина в Косово. Сред емблематичните проекти на "Трейс груп" са и разширяването по натовски стандарти на пистата на военното летище "Граф Игнатиево" и продължението на софийското метро от "Младост" I до стадион "Васил Левски". Компанията ще строи отсечката на столичното метро от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "Черни връх" и от жк "Младост" І до бул. "Цариградско шосе", както и магистрала "Тракия" между Стара и Нова Загора.
Доц. Николай Михайлов е женен, има четири деца, в линия си сайт http://nmihaylov.com споделя,чеот най-ранно детство си е мечтал да строи пътища.

 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google