Бизнес Туризъм Хотелиер меценат подкрепя новото Възраждане

balgari.bg

Хотелиер меценат подкрепя новото Възраждане

altСтефан Шарлопов е роден на 14 октомври 1962 г. в Бургас. Завършва българска филология във Великотърновския университет, работи като журналист. В изданията, за които пише, му е поверена икономическата тематика.
26-годишен, Шарлопов издава първата си книга, която съдържа художествена документалистика.
С частен бизнес започва да се занимава през 1989-а. Дейността му включва стокови и финансови операции, в средата на 90-те основава компания за производство на сладкиши, директор е на фирма за бутилиране на минерална вода.
В хотелиерския бранш навлиза през 1999 г. Инвестирал е в "СПА хотел Девин", "Грандхотел Янтра" - Велико Търново, в Шарлоповата, Парлапановата, Тачевата и Джелеповата къща в Боженци, в Хаджииванчова къща в Копривщица. Първият СПА център в България - в хотел "Мургавец" на Пампорово, е изграден от Стефан Шарлопов. Шарлопов притежава и български ресторант в руската столица, както и уникален старинен хотел в германския град Фройденщат.
Шарлопов е член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, заместник-председател на Съюза на българската туристическа индустрия и председател на УС на Българския съюз по балнеология и спа-туризъм.
Важно място в живота на крупния хотелиер имат духовността, литературата и музиката. Стефан Шарлопов подпомага фондации и сдружения в благородните им начинания. Генерален спонсор е на ансамбъл "Българе" и един от основателите на движението "Второ българско Възраждане". Сред учредителите е на Национално движение "Българско наследство" и председател на Гражданско сдружение "Майка България", инициатор и основен дарител на строящия се уникален храм "Св. Евтимий Патриарх Търновски" срещу входа на Великотърновския университет.

Интервю с бизнесмена помества списание "Черга"

Източници: www.bgsever.info и http://conference.startup-bg.org
 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google