Бизнес Лека промишленост В трапеза и в... музика инвестира пловдивски бизнесмен

balgari.bg

В трапеза и в... музика инвестира пловдивски бизнесмен

altДимитър Консулов е роден на 20 април 1961 г. По образование е инженер хранително-вкусови технологии, специалността му е технология на безалкохолните напитки.
Започва собствен бизнес през 1989 г., негова е първата таксиметрова компания по американски образец в Пловдив. През 1994 г. строи фабрика за майонеза "Краси", марката става лидер на пазара и вече 15 години не отстъпва първенството.
От 2001 г. Консулов управлява и бутилиращата компания "Хисар", собственик на предприятия в сферата на строителството и на туристическия комплекс "Орфей" в Хисаря. Комплексът обединява под един покрив по нещо за всеки. Класическият ресторант предлага европейска и национална кухня, както и винена листа с най-доброто от родните, европейските и калифорнийските вина. Има турски ресторант, където специалитети от кухнята на комшиите майстори Хасан Ъшъксъс, един от най-популярните кулинари на Турция. По настояване на майстора дори бучките захар са дозирани специално за ароматното турско кафе.
През 2007-а на Международния панаир в Пловдив три от представените от Консулов продукти - "Свежа майонеза", серия майонезени сосове и газирана безалкохолна напитка "Лимон", бутилирана с вода от извор № 7 в Хисар, спечелиха златни медали.
Негова инициатива са изявите "Виртуозите на България" - концерти на известните наши музиканти, сред които Иво Папазов – Ибряма, Теодоси Спасов, Петър Ралчев, Атанас Стоев, оркестър "Канарите" и др. През 2008-а "Виртуозите" обикалят Пловдив, Русе, Бургас, Варна и София, за да радват публиката с изпълненията си на българска фолклорна музика.

Интервю с бизнесмена помества електронното издание на вестник "Новинар"
 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.