Бизнес Лека промишленост Споделен, успехът е най-сладък

balgari.bg

Споделен, успехът е най-сладък

altПрофесията "треньор на лидери" е рядко занятие у нас. Единственият засега лидер-коуч в България е 25-годишната Милена Римпева.
Милена започва да се занимава с тази дейност преди около година. Преди да обучава другите обаче, тя сама е постигнала успех.
15-годишна, започва работа в шведския мебелен концерн IKEA. Става частна ученичка и завършва средното си образование в Кеймбридж. Скоро след това тежестта да управлява семейната фирма и отговорността за 120 работници пада върху раменете на момичето. Две години по-късно Милена основава своя фирма и започва търговия с Китай. Бизнесът й е успешен, но стресът се отразява на здравето й - налага се спешна и скъпоструваща сърдечна операция.
В болницата младата жена започва да пише книга, която озаглавява "Доказателството, че ще успееш, е моят живот".

"От 16-годишна не спирах да чета принципите на лидерството, за успелите хора, за благородните хора... И малко или много смея да твърдя, че се превърнах в един от тях. Нищо не ми е доставяло по-голямо удоволствие от това - да помогна на човек, правила съм го и съм виждала резултатите. И сега реших да го правя професионално, като провеждам тренинги в личен и професионален аспект. Реших, че ще бъда лидер-коуч и колкото повече хора ми позволят да им помогна да разгърнат потенциала си, толкова по-удоволетворена ще бъда аз", казва младата жена.
Бизнесът отнема повечето време на Милена, но вечер и през почивните дни тя провежда семинари и дава консултации. Нейни "ученици" са бизнесмени, счетоводители, банкови служители, студенти, хора, които скоро са започнали работа. Целта на обучението, което Милена ще ви предложи, е да изкара скритите ви заложби, вашия потенциал. "Рецепти за успех" обаче не пише, защото в основата на успеха стои умението за контрол над мислите и съзнанието, а той започва с постигането на спокойствие и душевен баланс. Според Милена Римпева ние, българите, сме склонни да гледаме на нещата с песимизъм, а разковничето на успеха е позитивната визия и "правилните" мисли.
Най-голямото удовлетворение за 25-годишната треньорка на лидери е хората да си тръгват от нейните семинари с убедеността, че ще постигнат целите си.
Милена има намерение да започне работа с деца от социални домове, тъй като според нея те са хората, които най-остро се нуждаят от консултации по сложната тема "Как да успея?".

Източник: www.bnr.bg

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.