Бизнес Лека промишленост Най-добрият шеф

balgari.bg

Най-добрият шеф

altЗоя Паунова е изпълнителен директор за България на AstraZeneca - компанията, която бе определена за най-добър работодател за 2009-а в категория малки и средни предприятия.
Единствен служител при назначението си през 1992 г. в научно-изследователския фармацевтичен гигант, Паунова изгражда успешен екип. Преди това е работила във "Фармахим" и "Фармация" - Дупница (днес част от "Актавис"), заемала е управленски позиции в сферата на маркетинга и продажбите.
Под нейно ръководство AstraZeneca става първата мултинационална компания в България, създала собствен научен отдел, където за изследователска работа са инвестирани над 7 млн. долара за последните пет години.
Зоя Паунова е член на престижни бизнесорганизации, като Българския форум на бизнеслидерите, Асоциацията на научноизследователските чуждестранни фарма-производители и др. Има национални и международни участия като лектор на корпоративни и извънфирмени форуми с практическа насоченост в областта на управление на таланта, етични бизнеспрактики и социална отговорност и др.
Паунова е магистър-фармацевт по образование, завършила е Медицинската академия в София със специализация "Организация и оптимизация на фармацевтичното дело". Има бизнесобразование от INSEAD, Франция. Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ.
Омъжена е и има две деца. В свободното си време обича да спортува и да чете.

В интервю за www.karieri.bg Зоя Паунова споделя стремежите на ръководената от нея компания за запази човешкия капитал, с който разполага, и в периоди на клиза.

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.