Бизнес Лека промишленост Да откриеш топлата вода

balgari.bg

Да откриеш топлата вода

Жечко Кюркчиев е роден на 24 септември 1960 г. Завършил е Стопанска академия "Димитър Ценов" със специалност "Счетоводна отчетност" през 1984 г.
Работи в Министерство на металургията и минералните ресурси, в корпорация "Цветна металургия" - Шумен, в Стопански химически комбинат - Смядово, където е главен счетоводител от 1985 до 1990-а.
В началото на 90-те години заедно с брат си Красен създава компанията "Фикосота". Фирмата става ексклузивен вносител за България на продуктите "Делонги". По-късно започват да произвеждат отоплителна техника и бойлери с марката "Теси" (1992-ра) и Жечко Кюркчиев става управител на "Фикосота", която през 2007 г. приема името на продуктите си - "Теси".
В момента "Теси" е част от "Фикосота холдинг", на която Кюркчиев е изпълнителен директор. Фирмата има четири завода - два в Шумен и два в Смядово, където се произвеждат широка гама електрически бойлери, отоплителни уреди, слънчеви колектори, стенни газови котли, соларни системи и др. 
До днес в "Теси" са инвестирани над 30 млн. лв. в нови производства и развойна дейност. Компанията е сред най-големите производители на битови отоплителни и водонагревателни уреди в Европа. Модификации на продуктите "Теси" се изнасят за 35 страни по света, сред които и Япония. За "Теси" работят 400 души.
 
Източник: www.karieri.bg
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.