balgari.bg

Мениджър на годината

altИзпълнителният директор на "Асарел Медет" АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков грабна титлата "Мениджър на годината 2009" във второто издание на конкурса, съобщава www.investor.bg.
Инж. Цоцорков се пребори за отличието с 82-ма мениджъри, 20 от които - жени. Организатор на конкурса е списание "Мениджър" в партньорство с международната консултантска компания "Делойт".
Лъчезар Цоцорков е роден на 16 октомври 1945 г. в Панагюрище. Завършва ВМЕИ - София, със специалност "Подемно-транспортни машини". Специализирал е маркетинг и мениджмънт у нас, в Австрия и Япония. Защитил е докторат на тема "Основи на фирмената култура в минно-обогатителните комплекси".
Трудовата биография на инж. Цоцорков стартира от Ремонтно-механичния цех на МОК "Медет" през 1971 г., от 1979-а той е директор на завод "Оборище" (сега "Яна"). От 1986 г. е изпълнителен директор на "Асарел-Медет" АД. През 1991 г. става учредител и председател на Българска минно-геоложка камара. Член е на Управителния съвет на БСК и на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия.
От 1995 г. инж. Лъчезар Цоцорков е член на Международния организационен комитет на Световния минен конгрес и на Българския национален минен комитет. Член е на Международната академия по минерални ресурси - Москва, Международната академия по екология и безопасност на труда - Санкт Петербург, Международната фондация "Карл Дуисберг" - Кьолн. Член е на "Ротари клуб" в родния си град.
Инж. цоцорков е автор на книгата "Основи на фирмената култура". Има много публикации в научно-технически издания, както и регистрирани патенти и рационализации.
От 2006 г. е председател на УС на Индустриален клъстер "Средногорие-мед" - Пирдоп.
През 2006 г. е удостоен с най-високото държавно отличие - орден "Стара планина" първа степен.
Освен блестящ мениджър Лъчезар Цоцорков е и голям дарител.

Източник: www.bia-bg.com

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.