Бизнес Туризъм

balgari.bg

На полето на рекламата

Красимир Гергов е роден на 30 септември 1961 година в София. Завършва Висшия институт за физическо възпитание и спорт, специалност "Туризъм, алпинизъм и ориентиране" и "Спортна журналистика". Специализира в СNN.
Професионалният му път е в сферата на маркетинга, рекламата и консултирането на медии. Гергов е създател на първата агенция за пълно рекламно обслужване у нас - "Крес", основател и президент на Българската асоциация на рекламните агенции. Първата частна телевизия в България - "Триада CNN", се появява още през 1994-та в резултат на сключено от него споразумение за разпространение на програмата на американския гигант у нас.
На радиопазара Красимир Гергов също е първият, стартирал частно национално радио - в сътрудничество със "Свободна Европа". В продължение на години Гергов е консултант на Би Ти Ви, впоследствие - партньор на телевизията.
Председател е на Националния борд по туризъм от 2008 година.
Основател и президент на фондация "Jestuno" на хората с увреден слух.
Страстен любител на голфа, Гергов създава българското голф-общество и започва изграждането на игрища за голф по световни стандарти в България.

Източник: www.guergov.com

Интервю с най-влиятелния човек в рекламата прочетете тук

Етикети:
 

Кметъла

Колоритният градоначалник на рок-столицата на България - Каварна, е роден на 3 юни 1967-а.
Цонко Цонев е завършил средно образование в МГ "Иван Вазов"- Добрич, а висше - в Юридическия факултет на Софийския университет.
Работи като адвокат в Каварна в продължение на десет години, юрист е в Община Каварна от 1994 до 1995 г., общински съветник в града от 1995 до 1999 г.
Кмет на Каварна Цонев става на 10 ноември 2003 г.
Любовта на Кметъла към рока и желанието му да превърне Каварна в привлекателно място за живот и отдих го карат да се нагърби с организацията на поредица концерти на световни музиканти, сред които "Дийп Пърпъл", "Уайтснейк", Глен Хюз, Рони Джеймс Дио. На българска земя благодарение на каварненския кмат стъпиха "Мотърхед" и "Маноуър".
През 2005 година Цонко Цонев е избран за "Мъж на годината".
Самият кмет споделя, че има амбиции да "води" големи музиканти в България, а като политик иска да даде тласък на развитието на Каварна.
Цонев е и президент на футболния клуб на градчето - "Калиакра", тай като освен рока и футболът заема голямо място в сърцето му.

Запознайте се с Кметъла на http://kmetal.eu

 

Жена в бизнеса

altПетя Славова е председател на Съвета на директорите на "Феста Холдинг". Дейността на компанията е насочена към придобиване и управление на инвестиции и активи в областта на банковото дело, недвижимите имоти, туризма, хотелиерството, винопроизводството и лозарството. Славова е председател и на Надзорния съвет на Инвестбанк.
Завършила е "Счетоводство и контрол" във Варненския икономически университет, след това специализира мениджмънт и стопанско управление в Софийския университет. В бизнеса влиза през 1991-ва. Обявена е за бизнесдама на 2003-та в конкурс на вестник "Ние, жените".
Компанията "Черноморско злато", част от "Феста Холдинг", е организатор на ежегодните празници "Море от вино" в Поморие, които тази година се провеждат за осми път.
Холдингът спонсорира Яворовите дни в градчето, а на варненските деца и на малките гости на морската столица доставя огромна радост с танца на делфините в делфинариума, където са инвестирани повече от 1 милион евро за последните четири години.
За трудностите, с които една жена трябва да се пребори на бизнеспопрището, Петя Славова споделя пред "Български дипломатически преглед".

 

Хотелиер меценат подкрепя новото Възраждане

altСтефан Шарлопов е роден на 14 октомври 1962 г. в Бургас. Завършва българска филология във Великотърновския университет, работи като журналист. В изданията, за които пише, му е поверена икономическата тематика.
26-годишен, Шарлопов издава първата си книга, която съдържа художествена документалистика.
С частен бизнес започва да се занимава през 1989-а. Дейността му включва стокови и финансови операции, в средата на 90-те основава компания за производство на сладкиши, директор е на фирма за бутилиране на минерална вода.
В хотелиерския бранш навлиза през 1999 г. Инвестирал е в "СПА хотел Девин", "Грандхотел Янтра" - Велико Търново, в Шарлоповата, Парлапановата, Тачевата и Джелеповата къща в Боженци, в Хаджииванчова къща в Копривщица. Първият СПА център в България - в хотел "Мургавец" на Пампорово, е изграден от Стефан Шарлопов. Шарлопов притежава и български ресторант в руската столица, както и уникален старинен хотел в германския град Фройденщат.
Шарлопов е член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, заместник-председател на Съюза на българската туристическа индустрия и председател на УС на Българския съюз по балнеология и спа-туризъм.
Важно място в живота на крупния хотелиер имат духовността, литературата и музиката. Стефан Шарлопов подпомага фондации и сдружения в благородните им начинания. Генерален спонсор е на ансамбъл "Българе" и един от основателите на движението "Второ българско Възраждане". Сред учредителите е на Национално движение "Българско наследство" и председател на Гражданско сдружение "Майка България", инициатор и основен дарител на строящия се уникален храм "Св. Евтимий Патриарх Търновски" срещу входа на Великотърновския университет.

Интервю с бизнесмена помества списание "Черга"

Източници: www.bgsever.info и http://conference.startup-bg.org
 

Етикети:
 

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.