Бизнес Туризъм Кметъла

balgari.bg

Кметъла

Колоритният градоначалник на рок-столицата на България - Каварна, е роден на 3 юни 1967-а.
Цонко Цонев е завършил средно образование в МГ "Иван Вазов"- Добрич, а висше - в Юридическия факултет на Софийския университет.
Работи като адвокат в Каварна в продължение на десет години, юрист е в Община Каварна от 1994 до 1995 г., общински съветник в града от 1995 до 1999 г.
Кмет на Каварна Цонев става на 10 ноември 2003 г.
Любовта на Кметъла към рока и желанието му да превърне Каварна в привлекателно място за живот и отдих го карат да се нагърби с организацията на поредица концерти на световни музиканти, сред които "Дийп Пърпъл", "Уайтснейк", Глен Хюз, Рони Джеймс Дио. На българска земя благодарение на каварненския кмат стъпиха "Мотърхед" и "Маноуър".
През 2005 година Цонко Цонев е избран за "Мъж на годината".
Самият кмет споделя, че има амбиции да "води" големи музиканти в България, а като политик иска да даде тласък на развитието на Каварна.
Цонев е и президент на футболния клуб на градчето - "Калиакра", тай като освен рока и футболът заема голямо място в сърцето му.

Запознайте се с Кметъла на http://kmetal.eu

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.