Бизнес Туризъм На полето на рекламата

balgari.bg

На полето на рекламата

Красимир Гергов е роден на 30 септември 1961 година в София. Завършва Висшия институт за физическо възпитание и спорт, специалност "Туризъм, алпинизъм и ориентиране" и "Спортна журналистика". Специализира в СNN.
Професионалният му път е в сферата на маркетинга, рекламата и консултирането на медии. Гергов е създател на първата агенция за пълно рекламно обслужване у нас - "Крес", основател и президент на Българската асоциация на рекламните агенции. Първата частна телевизия в България - "Триада CNN", се появява още през 1994-та в резултат на сключено от него споразумение за разпространение на програмата на американския гигант у нас.
На радиопазара Красимир Гергов също е първият, стартирал частно национално радио - в сътрудничество със "Свободна Европа". В продължение на години Гергов е консултант на Би Ти Ви, впоследствие - партньор на телевизията.
Председател е на Националния борд по туризъм от 2008 година.
Основател и президент на фондация "Jestuno" на хората с увреден слух.
Страстен любител на голфа, Гергов създава българското голф-общество и започва изграждането на игрища за голф по световни стандарти в България.

Източник: www.guergov.com

Интервю с най-влиятелния човек в рекламата прочетете тук

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.