Дарителство Благотворител за над сто инициативи

balgari.bg

Благотворител за над сто инициативи

Ангел Попов, управител на козметичната компания "Рефан България", бе удостоен с наградата "Димитър Кудоглу" за дарителство.
10-членната комисия, оглавявана от зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков, единодушно е определила статуетката за цялостна дарителска дейност през 2011-а да отиде при Попов.
Високото отличие се присъжда конкретно за цялостната реконструкция на Интензивното детско отделение в Университетска болница - Пловдив.
Над 100 са дарителските инициативи, подкрепени от "Рефан" - за хора в неравностойно положение, за лечение на болни, за спортни и обществени изяви, като почистването на града, и др. Общо 10 на сто от от годишната печалба на фирмата отиват за благотворителност.
"Рефан България" ще поеме разходите на 10-годишната Виктория, която изигра партия шах с премиера Борисов, за всичките международни турнета, в които младата надежда ще участва през 2012-а.
"Локомотив" (Пловдив) също връчи почетен плакет за подпомагане на младежта и спорта в Града на тепетата на Попов, който спонсорира тима.
"Когато имаш добър бизнес и си възпитан по подходящ начин, е лесно да помагаш", казва младият бизнесмен, син на създателя на "Рефан" Стефан Попов, известен с меценатската си дейност.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google