Дарителство Доброта в действие

balgari.bg

Доброта в действие

altГолямата френска певица и актриса Силви Вартан винаги се е чувствала свързана с България, където е родена. Нейната асоциация "Силви Вартан за България" е основана през 1993 г. Занимава се с хуманитарна и благотворителна дейност. Прави дарения на много български болници и домове за деца в неравностойно положение и си сътрудничи с БЧК. В първите години от съществуването на асоциацията помощта е предимно дрехи и храни за сиропиталища, старчески домове и социално слаби семейства у нас. По-късно вниманието на основателката и президент на асоциацията се насочва към осигуряването на медицинска апаратура и консумативи за детски болници. Силви Вартан и съпругът й Тони Скоти са носители на най-високата награда на БЧК - златен медал за заслуги "Български Червен кръст", двамата са родители на осиновената от тях Дарина.
При тазгодишното си посещение у нас през октомври, когато Силви презентира новия си албум на грандиозен концерт в Зала 1 на НДК, тя дари камера за ламинарен поток - модерна апаратура за дезинфекция на медицински пособия, използвани при новородени, на Втора многопрофилна болница за активно лечение в столицата. Дарение получи и детски дом "Надежда" в София, където са настанени 30 деца, лишени от родителски грижи, на възраст от 3 до 7 години.
Сред даренията за медицински заведения у нас са реанимационна масичка за новородени, апарат за изкуствено дишане и ехограф, които се ползват от Детската реанимация на МБАЛСП "Пирогов".
Пази година певицата гостува и на тържеството за 75-годишнината на родилния дом "Шейново" в София - първата наша болница, на която е направила дарение от скъпа медицинска техника. "Амбицията ми е да оборудвам всички родилни домове в България с най-новите технически постижения", заяви тогава звездата. 

Източник: http://dariknews.bg

Още за Силви Вартан прочетете на http://balgari.bg

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google