Дарителство В помощ на бъдещето

balgari.bg

В помощ на бъдещето

altЧленът на Съвета на директорите на Фондация "Америка за България" Пенко Динев е мениджър на отдел "Американски експортни регулации и сигурност" на IBM за Централна Европа, Средния изток и Русия.
Преди е бил президент на Американската търговска камара в България. Динев има над 20-годишен опит в областта на информационните технологии и фирменото управление.
Завършил е висшето си образование в Техническия университет в София. Освен член на Съвета на директорите на фондацията Пенко Динев е и член на Надзорния съвет на Българо-американския инвестиционен фонд от 1997 година.
Фондация "Америка за България" е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), основан от Съединените щати с цел подпомагане развитието на частния сектор в България. Функционира от началото на 2008 година, подкрепя проекти в областта на културния туризъм, изкуствата и образованието, опазването на околната среда, социалните дейности.
Тази година Фондация "Америка за България" отделя средства в размер на един милион долара за стипендии за най-добрите български студенти в Американския университет в Благоевград. Над 60 млади българи ще бъдат подпомогнати с тези средства, десетима ще получат пълни стипендии, а други 50 - частични.
На 16 септември 2009 г. в Езикова гимназия "Пловдив" отвори врати първият Американски езиков център, създаден с подкрепата на фондацията. Центърът разполага с модерни средства за езиково обучение, тук децата ще могат да се запознаят с езика, културата, историята, природата на САЩ. 

На снимката: Откриването на Американския езиков център в Пловдив

Още за дейността на фондацията може да прочетете тук

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google