Дарителство Цигулки дарени на млади таланти

balgari.bg

Цигулки дарени на млади таланти

Национален дарителски фонд "13 века България" направи дарение на двете най-талантливи студентки в Кадтедрата по цигулка в Националната музикална академия "Панчо Владигеров".
Второкурсничката Изабел Батова и третокурсничката Елена Чернева бяха избрани от преподавателите да получат дарението. Младите таланти ще могат през всичките си години на обучение в Националната музикална академия да свирят на ценните инструменти - френската "Еврар" и "София" (модел "Страдивариус"), произведена от руския майстор Малиновски.
Изпълнителният директор на фонд "13 века България" проф. Греди Асса връчи дарението на младите артисти в присъствието на ректора на Националната музикална академия проф. д-р Димитър Момчилов. Двата инструмента са на обща стойност 6500 лева.
След завършване на образованието на Изабел и Елена ценните инструменти ще бъдат отново предоставени на следващото поколение талантливи цигулари.

Източник: http://kulturni-novini.info

 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google