Добрини Бог и късмет ведно

balgari.bg

Бог и късмет ведно

Пастор Христо Благинов от Евангелската петдесятна църква в Горна Оряховица печели голяма сума от Спортния тотализатор в самото начало на 2012-а. Благинов веднага дарява половината от парите на фондация "Алфа България" за изграждането на приют. Вече е закупен и парцел от около 1000 кв. м в непосредствена близост до църквата.
Пастор Благинов още в края на 2011-а приютява по 10-12 души дневно, постоянното живеещите при храма са 7-9 души. Църквата им осигурява дрехи, храна, баня. Пасторът отдавна мечтаел с дарените от швейцарска фондация средства да купи парцела и да построи подслон за безимотни, но парите не стигали. До деня, в който "щастливите" числа зарадвали Христо Благинов.
С печелившата комбинация играел тото две десетилетия. Когато обаче през 1981-ва се отдал на вярата, пасторът спрял да пуска фишове. И така - чак до края на 2011 г., когато горнооряховската Евангелска църква отбелязва 20 г. от основаването си. В навечерието на годишнината числата се появили отново в съзнанието му, разказва Благинов. Колебал се, но играл.
"Онемях, когато видях, че точно моите числа са печелившите", споделя пасторът.
С част печалбата планира да подпомогне и строежа на храмове в Долна Оряховица и Джулюница.
Пастор Христо Благинов има двама синове и петима внуци.

 
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови