Добрини Добро дело запълва социален вакуум

balgari.bg

Добро дело запълва социален вакуум

altХристо Атанасов е бивш миньор, който през последните 15 години се грижи за повече от 30 сираци. Останали на улицата след навършване на пълнолетие, момчета и момичета от цялата страна отиват при Христо. Той ги приютява в сградата на бивша ветеринарна лечебница, в чийто ремонт е вложил 30 хиляди лева, и ги учи как да изкарват прехраната си. След време някои напускат младежкото общежитие в село Леденик, но на тяхно място идват други.
Бибшият миньор от Велико Търново мечтае да построи еднофамилни къщички за голямото си "семейство".
Работа е единственото, което липсва на самобитната организация. Момчетата на Атанасов са готови да гробищни паркове и канали, да правят паркова украса, да изработват пейки, да оформят алеи, но ангажиментите са малко. 51-годишният Атанасов се надява бизнесът да откликне на неговото добро дело и да помогне да се реализират младите хора в тежко социално положение, за които в институциите няма място.
За работата си бившият миньор бе удостоен със званието "Достоен българин" в едноименната кампания на БНТ и в. "24 часа".
Документалният филм "Приказки" на режисьора Николай Василев, който разказва за малката общност, ще бъде излъчен в ефира на Националната телевизия тази събота от 18.40 ч.

Източник: http://bnt.bg

Пред www.bgfactor.org Христо Атанасов споделя трудностите, които съпътстват благородното му дело

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови