Добрини Доброта за сродни души

balgari.bg

Доброта за сродни души

82-годишната Йорданка Михова от Дома за стари хора във Велико Търново дари 4000 лв., за да могат трима сираци да празнуват абитуриентската си вечер като своите връстници.
Децата са от дом "“Пеньо и Мария Велкови" в с тарата столица. Тоалетите им ще ушие модната къща на дизайнерката Таня Рашкова. Възрастната им благодетелка ще плати и прическите та Мартин, Митко и Мария.
Михова живее в дома за възрастни от месец. Обяснява щедрия си жест с желанието да иска да помогне на деца без родители, тъй като и на нея на младини добри хора са й помагали.
Жената е работила над 40 години като плановик в системата на "Хидрострой". През повечето време е живяла в София. Това не е първото дарение, което Йорданка Михова прави. В Силистра също е помогнала на три деца от социален дом. Две от тях са получили по 330 лв., а третото - спестовна книжка с 1000 лв.
Освен че ще облече за бала тримата търновски абитуриенти, Йорданка Михова има още един подарък за тях - тя ще плати и първата им семестриална такса във висшето училище, където ги приемат.
Митко иска да стане художник, а Мария - да следва приложна лингвистика.

Източник: www.dnesbg.com

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови