Феномени Събирачът на природни рецепти за здраве

balgari.bg

Събирачът на природни рецепти за здраве

Христо Мермерски е роден на 24 юли 1934 г. в с. Ботево, Оряховско, в семейство учители. Завършва Селскостопанската академия през 1962 г. Първата си докторантура защитава в Москва. Специализира в Илинойския университет през 1980 г. Работи като зам.-генерален директор на Агропромкомплект.
Проф. Мермерски е бил зам.-министър на земеделието и съветник по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон. Живял е 10 години в САЩ и е преподавал в американски университети, в Европа, Судан и Етиопия. За­ни­ма­ва се с въп­ро­си­те на хра­не­не­то и ста­ре­е­не­то близо половин век­. Съб­рал е над 17 хиляди ре­цеп­ти и то­мо­ве ли­те­ра­ту­ра, пря­ко свързани със ста­ре­е­не­то.
Сегa проф. Мермерски огравява департaментa по aгромениджмънт в ЮЗУ "Н. Рилски" - Блaгоевгрaд. Продължaвa дa чете лекции и в aмерикaнски университети.
Книгата, с която Христо Меремерски е полезен на хиляди българи, е претърпялата много издания "Българска енциклопедия на народната медицина и здравето". Автор е и на поредицата "Храни против рак", на "Народната медицина - панацея", "Лечение и забавяне на стареенето с лечебни противоракови храни" и др.

Интервю с проф. Мермерски прочетете тук
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google