Феномени Лекар "събира" природна медицина в бурканчета

balgari.bg

Лекар "събира" природна медицина в бурканчета

Д-р Димитър Пашкулев е роден през 1960 г. в Брацигово, в учителско семейство. Живее и учи във Велинград, Пловдив и Пазарджик. Дипломира се като лекар през 1986 г. Води обучение по фитотерапия в Окръжна болница - София, работи няколко години като фитотерапевт в различни здравни центрове. Участва в разработването на някои от първите вестници и кабинети по природна медицина: "Дар", "Домашен лекар", "Дикси" и др. От 1993 г. в продължение на над 10 г. е медицински редактор на в. "Лечител".
През периода 1993-2000 г. овладява методите на хомеопатията, изучава Бахова цветотерапия и ароматотерапия. Прави проучвания в области като междуличностна и трансперсонална психология, психодрама, източни диагностични, профилактични и терапевтични методи.
Доктор Пашкулев е автор на десетки разработки за натурални препарати от билки и етерични масла (кремове, течни и твърди готови форми, чайове и др.). Произвеждат ги компаниите "Веридия" (основана от д-р Пашкулев), "Медикус фарма", "Брандекс", "Вербена" и др. Някои от тези препарати са получили национално и международно признание на престижни изложения. 
Издал е над 20 книги по диетология, фитотерапия и комплексно природолечение. Още първата - "Сила за живот 2", която излиза през 1994 г., се превръща в бестселър. Сред трудовете му са изследвания за въздействието на жълтия кантарион, магнезия, ехинацеята вурху организма. Автор е на три стихосбирки. Съставител е на книга с мъдри мисли, над която дълги години работи заедно с баща си - един от първите у нас, опитал се да въведе афористиката в училищата.
В работата си д-р Пашкулев съставя комплексни индивидуализирани, изпълними при домашни условия природолечебни програми, като се стреми да обедини ценното от различните конвенционални и природосъобразни подходи към физическото и душевното здраве. 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google