Феномени "Зеницата" на България

balgari.bg

"Зеницата" на България

За "Софийската Ванга", както наричат Слава Севрюкова, знаят малко хора.
Ясновидката се ражда през 1903 година в Нова Загора. Още като дете - 8-9-годишна, узнава, че притежава пророческа дарба. В рода на майка й има и други знахарки и лечителки.
На 16 години Слава се омъжва за белогвардейския емигрант Степан Севрюков, украинец, който дълго се е лекувал в лазарета на бившите турски казарми на метри от дома на младото момиче, където то се грижи за  ранените.
Двамата заживяват в столичния квартал "Овча купел", където построяват малка къщичка. Слава Севрюкова не приема тълпи от хора в скромния си дом, не се занимава с "битово ясновидство", нейните дарби впряга в услуга на науката доц. Иво Лозенски през 1963-та. Феноменалната способност на Севрюкова да вижда обекти независимо от времето и разстоянието е оценена от доц. Лозенски. Той старателно документира всички тези психотронни изследвания (изследвания, направени със силата на мисълта).
В продължение на 28 години физикът и пророчицата разгадават тайните на атома, космоса, миналото и бъдещето, на човешката мисъл, която според Слава е вълна с огромна енергия. 
Двамата изумяват научните среди с подробно описание на устройството на кристалната решетка на силицевия кристал, и то три години преди американски изследователи да усъвършенстват т. нар. "тунелен електронен микроскоп" и да опишат точно сторежа на кристалната решетка.
През 70-те години на ХХ век Слава Севрюкова посещава Ванга в дома й в Петрич. Поканата идва от страна на Ванга. По-късно Ванга, която усеща смъртта на Слава, споделя, че софийската пророчица е на "26-о Богово ниво".
Слава се запознава и с Учителя Петър Дънов, двамата се срещат често - и лично, и със силата на мисълта си.
Макар че няма висшестояща протекция, до Слава Севрюкова се допитват видни учени, лекари, творци.
Посещава я Соня Бакиш, съпругата на Станко Тодоров, в навечерието на промените от 1989-а.
Слава помага на Антон Дончев да създаде филм за богомилите. Писателят подарява напророчицата книга с посвещение: "На леля Слава - зеницата на България!"
При нея идват много руски учени - академиците С. П. Кордюмов, Владимир Авински, Валентин Фоменко. До жената уникум се допитва професор Андрей Блюховецки. Пристигат научни работници от съветски секретни обекти и от "космическото градче" край Москва.
Георги Лозанов, създателят на сугестопедичния метод на обучение, също се среща със Слава., търси съветите й и доцент Вера Точева, директор на Централна лаболатория по биоенергетика в Пловдив.
Макар да има завършено четвърто отделение, Слава Севрюкова става сътрудник на Вашингтонския психотроничен център и почетен член на Асоциацията на екстрасенсите на бившия СССР.
Слава Севрюкова напуска земния свят на 10 април 1991 г.
Автор на пет книги за феномена е Христо Нанев (още - на http://psihobg.com). Години наред той събира материали за нея от лични разговори, дневници, ръкописи, устни спомени и печатни извори.
Смята се, че няма предсказание на Севрюкова, което да не се е сбъднало - тя "вижда" разпада на Съветския съюз при идването на Горбачов, терористичния акт на 11 септември 2001-ва и т. н.
Сред най-цитираните й прогнози са тези за териториалната загуба на югоизточната част на България и за възхода на страната ни при управлението на жена след 2016 година.

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google