Феномени Ясновидец гадае по снимка кой е неподкупен

balgari.bg

Ясновидец гадае по снимка кой е неподкупен

Любомир Лулчев е роден на 1 ноември 1886 г. в Кнежа. Потомък е на възрожденски копривщенски род, дядо му по майчина линия е лечител и ясновидец.
Лулчев учи медицина в Букурещ и завършва военно училище в София с отличие. След конкурс на военното министерство заминава да следва авиация в Англия. Още докато учи в школата за летци в Лондон, Лулчев проявява невероятната си дарба да предсказва бъдещето, предричайки автомобилна катастрофа с британския премиер.
Като военен летец участва в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война, където е раняван тежко, но оцелява. За кратко време достига до чин подполковник.
През 1919 г. Лулчев отива на беседа на Петър Дънов и става негов последовател. Изнася лекции, издава вестници, списания и книги.
Сближава се със Стамболийски, към него проявява интерес и цар Борис III. Младият авиатор прави хороскопи, открива подземни руди и води. Царят му се доверява и се вслушва в съветите му в продължение на 20 години.
През пролетта на 1925-а Лулчев предупреждава цар Борис, че се готви покушение срещу него.
По време на атентата в църквата "Света Неделя" на 16 април 1925 г. царят отива на погребение на двама загинали пилоти и така спасява живота си. Още веднъж ясновидецът съхранява живота на монарха - през 1936-а го предупреждава за нападение в Арабаконак.
42-ма видни комунисти, сред които Цола Драгойчева, са спасени разстрел благодарение застъпничеството на Лулчев. Неведнъж дъновистът препоръчва на владетеля да уволни корумпиран министър и да назначи честен човек, като съди за хората по снимките и почерците им.
По идеи на Братството Лулчев се стреми да създаде нов социален модел. Голяма е заслугата на ясновидеца и при спасяването на българските евреи, тъй като именно той предупреждава царя, цитирайки Учителя, че "ако допусне само един евреин да бъде депортиран от България за Полша, от него, от семейството му и от царското съсловие нищо няма да остане".
Лулчев прокарва закони за равноправието на жените в гласуването, създаване на родилни домове, помиряване на труда с капитала.
По негова идея в училищата се провежда утринна гимнастика.
На 20 декември 1944 г. Любомир Лулчев е арестуван. Затворен е в мазето на Съдебната палата, заедно с министри, княз Кирил и с много други.
В речта си пред Народния съд не иска милост, а говори за хуманните идеи на Учителя.
До самия разстрел говори смело и повдига духа на бившите министри. Отказва предложената му възможност да избяга. Разстрелват го на 1 февруари 1945-а.

Из предговора на книгата "В светлината на Учителя"

Разказ за необикновения път на Лулчев поместват www.desant.net и www.blitz.bg
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google