Герой на деня Хейтърски роман с награда за дебют

balgari.bg

Хейтърски роман с награда за дебют

Ивайло Борисов е роден през 1976-а. Завършва ЕСПУ и икономически техникум. Занимава се с графичен дизайн, 3D анимация, уебдизайн. Известно време работи за IT компания, която продава софтуер, пише за компютърни списания и лайфстайл-издания. Автор е на няколко блога. Първата си книга издава през 2010-а.
Именно "01. Неприличен роман" донесе на Ивайло наградата "Южна пролет" за дебютна белетристична книга.
Определят го като човек с хейтърски нрав, съчетан със солидна доза цинизъм и черно чувство за хумор. Такъв е и главният персонаж в неговата книга, която съдържа и автобиографични елементи.
"01. Неприличен роман" е книга за младия човек с големи амбиции и стремежи, роден в неподходящо време и на неподходящо място, свеж и некомплексиран очерк за живота на... нетипичния българин - оня, който не намира невежеството и примитивността за нормални. Книгата е подигравка с българската реалност - късния соц и ранния див капитализъм, българските порядки и криворазбраната "българщина".
 
Още за Ивайло Борисов - на http://kulturni-novini.info
 

Интервю с автора прочетете тук

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google