Герой на деня Кардиохирург с европейско признание

balgari.bg

Кардиохирург с европейско признание

В рамките на Втория международен медицински конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум - Несебър, за пръв път беше връчена наградата "Лекар на Югоизточна Европа". Неин носител стана видният ни кардиолог проф. д-р Генчо Начев.
Проф. Начев е роден на 9 ноември 1951 г. Професията на лекаря "наследява" от баща си. През 1975 г. завършва Медицинска академия в София. Кариерата си започва като ординатор в Хирургичното отделение на Окръжна болница - Стара Загора, след което работи във Военна болница - Пловдив, и в Клиниката по сърдечносъдова хирургия в столичната Медицинска академия. През 1978 г. става асистент в Медицинска академия с конкурс, по-късно пак тук защитава званието "професор".
През 2002 г. д-р Начев създава Клиниката по кардиохирургия в Пловдив, където и днес е методически консултант. Основател е и на Клиника по кардиохирургия във Варна. През март 2006 г. печели конкурс и става изпълнителен директор на Университетска болница "Света Екатерина" в столицата.
Национален консултант е по кардиохирургия, оглавява Катедрата по сърдечносъдова хирургия на Медицинския университет - София.
Носител е на орден "Стара планина" първа степен.

Интервю с проф. д-р Начев прочетете тук
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google