Герой на деня 17-годишна е "Гласът на България"

balgari.bg

17-годишна е "Гласът на България"

Стелияна Христова бе избрана за новия "Глас на България" в тв реалити в невероятна конкуренция на десетки талантливи млади изпълнители. Възпитаничката на Аделина Колева влезе в отбора на Марияна Попова и разгърна таланта си пред очите на най-широка аудитория в продължение на няколко месеца през лятото и есента на 2011 година.
Стелияна е родена на 30 юли 1994 г. във Велико Търново. От четиригодишна е възпитаничка на Формация "Патиланци" при Школата по изкуства на Народно читалище "Напредък 1869" - Горна Оряховица, с вокален педагог Аделина Колева. Индивидуален изпълнител е от 9-годишна, свири на пиано от първи клас, в момента е ученичка в горнооряховската професионална гимназия по икономика "Атанас Буров" .
Наградите, които талантливото момиче е спечелило досега, са дълъг списък.
Отличена е за най-добро комплексно представяне в надпреварата "Сребърна Янтра" във Велико Търново през 2008-а, взима първа награда на Международния младежки конкурс в румънския град Костинещи същата година, втора е в "Звезди над Дунав" в Силистра. Пак през 2008 г. Стели взима Гранд при на "Тракийска лира" в Стара Загора и трета награда в конкурса "Медни гласчета" в Кубрат.
Във Венеция триумфира със Супер Гранд при, състезанието е "Орфей в Италия", годината - отново 2008-а.
В родния си край Стелияна пак е сред най-добрите - взима първа награда на "Нова музика" - Горна Оряховица`08 и трета в "Короната на Търновград 2008".
Отново през 2008-а пее на Детската Евровизия в Лимасол като бекграунд-вокал на търновчанката Кръстияна Кръстева.
През 2009-а Стелияна печели две отличия на Седмия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Магията на песента" в Търговище - първото място в своята възрастова група и Голямата награда на Община Търговище.
С "Копнеж" на Маргарита Хранова взима първа награда на "Речни ноти" в Тутракан същата година. През август на Третия международен фестивал на изкуствата в Балчик е първа, повтаряйки успеха си от "Нова музика" - Горна Оряховица 2009. Пак през 2009-а Стелияна блести в Добрич на конкурса "Сарандев".
С втора награда остава на фестивала "Северно сияние" в Русе през ноември 2010 г., но пък грабва Гранд при от Петото издание на "Медни гласчета" в Кубрат пак през 2010-а.
Отличава се на "Звездици за Лора 2010" в Свищов, две награди взима и на Националния конкурс за млади поп- и рокизпълнители "Сезони" през март 2010-а в Бургас. Сред 105 индивидуални изпълнители и 17 вокални групи от цялата страна Стелияна е първа и при соловата си изява, и в дует с Десислава Златева.
През триумфалната за Стелияна 2011-а тя отново печели надпреварата "Нова музика" в Горна Оряховица.
Стели е едно от деветте "Деца на Бербатов" за 2009 година.

Чуйте неповторимото й изпълнение заедно с Мариана Попова в "Гласът на България 2011" тук

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google