Герой на деня Човек от народа Мъж на годината

balgari.bg

Човек от народа Мъж на годината

Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев стана "Мъж на годината" за 2011-а. Той е първият непопулярен човек, който оглавява престижната класация.
29-годишният Стефан от Чирпан, който през миналото лято спаси много хора от катастрофиралия автобус на магистралата край Пловдив, спечели титлата след онлайн-гласуване. 6804 души дадоха вота си за него. Малко преди Коледа Стефан Стойчев е съкратен от работа, дотогава работи като комбайнер. Община Стара Загора обаче го назначи за шофьор. Стефан мечтае да е пожарникар. Женен е, има дъщеря Преслава.
Актьорът Христо Мутафчиев и треньорът по борба Симеон Щерев, които също бяха номинирани за отличието, останаха съответно на второ и трето място. За Мутафчиев гласуваха 435 души, а за Щерев - 407 души. 
Единствената дама, която получи награда по време на церемонията "Мъж на годината", е певицата Милена Николова - Миленита. Тя стана "Мис Чар". Освен заради музиката, Миленита грабна отличието и заради участието си във филма на Димитър Коцев-Шошо "Лора от сутрин до вечер".
На церемонията бяха раздадени и други награди. За момчетата от "Destructive Creation", които през миналия юни изрисуваха паметника на Съветската армия в София, е отличието "В крак с времето". Отец Андон Шавулев от храма "Въведение Богородично" в Благоевград взе приза "Дух на добродетелност". Отец Андон тренира младежи от дома за деца, лишени от родителска грижа, в града в боксови умения.
Режисьорът Рангел Вълчанов беше обявен за "Легенда". Отличието е знак на уважение и обич към един човек, който не само че създаде най-добрите ленти в българското кино, но демонстрира достойно поведение и извън професионалния си живот.
И партньорите на конкурса от Johnnie Walker връчиха своя специална награда. Тя се казва "Крачка на годината" и е за скулптора Пламен Деянов - автор на мащабния проект за Бронзова къща във Велико Търново. 
21 дни продължи гласуването в официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg. 7646 души се включиха в допитването. Академия, която Дарик Радио сформира специално за конкурса, номинира претендентите. В Академията бяха включени журналисти от медията, председателства я изпълнителният й директор Радосвет Радев, а почетен член бе Христо Пеев - създател на списание "Клуб М".
Резултатите от конкурса бяха обявени на церемония в Младежки театър "Николай Бинев" на 5 януари. Победата на Стефан Стойчев сложи край на дългогодишната традиция престижната титла да отива предимно при политици и спортисти. 

 
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google