Герой на деня Вокален талант отново ни слави

balgari.bg

Вокален талант отново ни слави

Николай Манолов спечели Голямата награда на Еврофест в Скопие на 3 ноември 2012-а.
Отличието Ники грабна в раздел "Европейски лауреати" в оспорвана надпревара с представители на Казахстан, Сърбия, Гърция, Италия, Македония.
Младият талант е изпълнил песента "По-добре" на Красимир Гюлмезов и примата Лили Иванова.
Николай Манолов е роден на 19 април 1989 г. Когато е на седем, става ученик в класа по пиано на Аделина Колева в горнооряховското СОУ "Вичо Грънчаров". През 1999 г. Ники е сред първите във Вокална формация "Патиланци", по-късно - неин солист.
Участвал е на национални и международни конкурси, като "Звездици за Лора" през 2005-а в Свищов, където печели първото място, "Сарандев" - Добрич, където отново е първи, "Бургас и морето", където е втори, "Нова музика" в Г. Оряховица, "Каунас Таленс" в Литва, "Музикален корнер" - Сърбия, и др.
През 2006 г. Николай е един от финалистите в първото издание на "Мюзик Айдъл".
През 2007 г. се запознава с Лили Иванова и по нейна покана участва в конкурса "Медни гласчета" в  Кубрат. Там жури с председател Красимир Гюлмезов му присъжда Гранд при.
През 2007 г. песента му "По-добре", продуцирана от Лили Иванова, става трета във финала за Бг Евровизия.
През лятото на 2008 г. младият талант е специален гост на фестивала "Фомгет" в Анкара, а през ноември участва в 14-ото издание на "Нотафест" в македонската столица.
През 2010 г. представи България в престижния международен конкурс "Нова вълна" в Юрмала, Латвия. През 2012-а Ники блесна на феста "Откритие" във Варна, триумфът му донесе покана за участие в Международната олимпиада на изкуствата в Холивуд.
За 10 години на сцената Николай Манолов е изнесъл концерти в Гърция, Румъния, Сърбия, Македония, Турция и Литва.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google