Герой на деня Кадър на "Ку-ку" с награда "Еми"

balgari.bg

Кадър на "Ку-ку" с награда "Еми"

Калин Иванов, продуцент, режисьор и оператор, спечели награда "Еми" в изданието за новинарски телевизионни продукции. Той победи в категорията "Образователна програма" с предаването си Study With The Best по CUNY TV (Channel 75), където работи от 13 години.
Калин Иванов завършва операторско майсторство в НАТФИЗ през 1996 г. Още oт 1990 г. работи като оператор в "Ку-Ку" и "Каналето". През 1998 г. е приет в магистърската програма по тв продуцентство в "Бруклин колидж", a през 2000 г. завършва втората си магистърска степен и оттогава работи като продуцент и отговорен оператор за CUNY TV.
През 2010 г. печели награда Telly, а през 2011 г. - две Communicator Awards. Работил е по два филма за Кристо - документалния "Портите" (2005) и "Кристо и Жан-Клод: Изкуството е за двама" (2010) на режисьорката Евгения Атанасова. През 2012 г. той участва в екипа на документалния "Хубен рисува пари" на Георги Тенев. Създава и видеоарт за танцово-театралната трупа на  Антония Катранджиев Overground Arts Alliance и продуцира съвместно с нея уебсериите за йога Yogea.
Study With The Best е образователно предаване, което представя забележителни постижения в областта на изкуствата, науката, обществения живот на Ню Йорк и успехите на студентите и преподаващите в Сити Юнивърсити. Калин Иванов е негов съавтор, копродуцент и отговорен оператор.
Сред работите на Иванов е документален филм за американския поет Джошуа Мейгън, известен с дебютната си стихосбирка The Optimist, публикуван в "Ню Йорк таймс" и носител на множество литературни награди.
Калин Иванов е печелил "Еми" и преди - за предаването Nueva York в категорията "Магазинно предаване" и за сегмента Auralis в категорията "Предаване с екологична тематика".

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google