Герой на деня Наш тийнейджър най-добър в Европа на митология и футбол

balgari.bg

Наш тийнейджър най-добър в Европа на митология и футбол

Васил Павлевчев17-годишният Васил Павлевчев спечели златен медал и маслинов венец на теста по митология и култура и първо място по футбол на малки вратички като част от обединения отбор на Европа в Гран Финал на европейския проект за училищно партньорство по програмата "Коменски" - "Олимпийските ценности като основа за интеркултурния диалог", който се проведе на 30 януари в италианския град Бари.
Васил се състезава с финалистите от Великобритания, Белгия, Холандия и Гърция и впечатли официалните гости на Гран Финал с факта, че успя да победи дори гъркинята в дебатите по древногръцка митология.

Това не е първият европейски конкурс, който тийнейджърът печели. В две последователни години той защитава отличните си познания по английски език в едни от най-престижните университети в Оксфорд и Лондон.
България бе представена от трима финалисти от ЧСОУ "Артис", избрани след състезания в Националния Олимпийски ден през декември 2008 г.
Успехите на финалиста бяха отразени от телевизионните канали на Бари и областта Пулия, от вестник "Кориере дела сера" и други печатни медии, а кметът на Бари отправи своите специални поздрави към участниците, победителя и цяла България.

Източник: http://actualno.com

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google