Герой на деня Признание за свободната журналистика

balgari.bg

Признание за свободната журналистика

alt

Главният редактор на в. „Стандарт” Славка Бозукова бе наградена с Националния орден за заслуги, степен „Кавалер”, от президента Никола Саркози.
Това е второто по престиж държавно отличие на Франция. То бе връчено на г-жа Бозукова за приноса й за свободата на пресата у нас и най-вече за медийната кампания „Не сте сами!”, посветена на освобождаването на българските медици от Либия.
Кампанията бе съвместно дело на Дарик Радио, вестник „Стандарт” и бТВ.
Славка Бозукова получи отличието на церемония във френското посолство в София от посланик Етиен дьо Понсен на 5 март 2009 г.

„Като главен редактор на „Стандарт” Славка Бозукова води една независима и умерена политика. Това е кариера на отличен журналист, чиято работа е изпълнена с много усилия, но която не би мотивирала докрай това отличие. Борбата за задържаните медицински работници в Либия даде силен тласък на кариерата ви. Успешната развръзка по случая се дължи до голяма степен на тази медийна битка. „Не сте сами” е универсален девиз, който размести планини”, каза френският посланик.
„Високото френско отличие още веднъж потвърждава Вашия професионализъм, както и изключителната Ви дейност, усилия и себеотрицание в защита на хуманитарни каузи като тази за освобождаването на българските медици, несправедливо осъдени и държани в затвор в Либия”, пише в поздравителия адрес до г-жа Бозукова, изпратен от президент Георги Първанов.

 

Източник: www.standartnews.com
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google