Герой на деня "Златна огърлица" за Радев

balgari.bg

"Златна огърлица" за Радев

Първият български двукратен олимпийски шампион - Боян Радев, получи най-високото отличие на Международната федерация по борба (ФИЛА) - "Златната огърлица", по време на церемония в швейцарския град Вевей, предаде сайтът�gong.bg.
Отличието се връчва на държавни глави и на президентите на най-големите спортни организации на планетата.
На церемонията край Женевското езеро присъстваха най-големите фигури на българската борба - борец № 1 на ХХ век в света в свободния стил и шеф на федерацията ни Валентин Йорданов, проф. Петър Киров, Александър Томов и Георги Мърков.
Президентът на ФИЛА - швейцарецът Рафаел Мартинети, връчи отличието на Боян Радев в присъствието на повече от 50 гости - шефове на федерации и представители на МОК.
България първа сред всички 204 страни - членки на ФИЛА, представи в централата на федерацията изложба от отличия и произведения на изкуството, свързани с историята на борбата. Експонатите - над 180 на брой, остават до края на годината в музейната зала на централата, за която Боян Радев дари своя уникални произведения на наши майстори.
Ансамбъл "Българе" зарадва гостите с двучасов спектакъл.�

Още за Боян Радев прочетете тук

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google