Герой на деня Шампионка патрон на нова инициатива

balgari.bg

Шампионка патрон на нова инициатива

Българската федерация по гребане начело с олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова обяви старта на Национална програма „Адаптивно гребане”, информира gong.bg.
Ръководството на федерацията се е заело да осигури 100 хиляди лева за закупуване на 2 лодки, екипировка, адаптиране на съществуващата гребна база, заплата на треньор и осигуряване на транспорт за пътуване на желаещите да тренират хора с увреждания до Панчарево.
„Амбицирани сме да създадем условия за хора с увреждания, които да практикуват адаптивно гребане, отначало в по-големите гребни центрове – София и Пловдив. Целта ни е да създадем два смесени екипажа – четворки с рулеви, които да тренират активно и да участват в стартовете на FISA през 2010 година", обясни Руми Нейкова.
Адаптивно гребане се практикува масово по света, дебютът на този спорт на световно първенство е през 2002 година, а през 2008 година в Пекин е и неговият параолимпийски дебют.
Олимпийската ни шампионка дари на Музея на спорта шапката, трикото и фланелката, с които спечели златото в Китай.
 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google