Герой на деня Българка е "актьор на Европа"

balgari.bg

Българка е "актьор на Европа"

altНа Седмия международен фестивал в Преспа "Актьорът на Европа" българската актриса Касиел Ноа Ашер спечели Гран при "Езеро без граници" със спектакъла си "Нищо по-хубаво" от Оливър Буковски.
Интернационално жури с председател хърватския театровед проф. Дарко Гашпарович връчи голямата награда на нашата актриса за "изключително присъствие и актьорска игра".
Съдбата на героинята на Касиел – убийца и светица, беше блестящо пресъздадена в Сарая в Ресен.
Фестивалът вече седем години избира „Актьор на Европа”. Основан е от известния македонски писател и драматург, посланик на Македония в Юнеско Йордан Плевнеш и френския писател Жак Лакариер. Изявата се провежда край Преспанското езеро. В тазгодишното издание участваха актьори от Хърватия, Македония, Франция, България и др.
Спектакълът „Нищо по-хубаво” на режисьора Младен Алексиев е получил покани за участие в международни театрални фестивали в Русия, Хърватия и Франция.
"Мисля, че тази героиня би могла да бъде любима и на Кустурица, и на Фелини, и на Алмодовар", казва Касиел Ноа Ашер за ролята си в спектакъла, който у нас се играе в Модерен театър.

 

Източник: www.dnes.bg

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google