Герой на деня Българското слово с признание в немски литературен конкурс

balgari.bg

Българското слово с признание в немски литературен конкурс

Разказ на български писател грабна награда в немския литературен конкурс "Весели разкази и стихотворения", информира сайтът liternet.bg.
Творбата на Димил Стоилов "Колкото кулите на Тауър Бридж" е отличена сред произведенията на над 200 писатели от Германия, Австрия, Швейцария, Белгия и др. Преводът на немски е дело на Десислава Георгиева, разказът е включен в сборника с наградени творби "Фалшиви тонове", отпечатан в Берлин.
Димил Стоилов е роден на 11 юни 1948 г. в Пловдив. През 1972 г. се дипломира като инженер химик, но специализира журналистика в СУ "Климент Охридски". Работи в пловдивските периодични издания "Родопи", "Свобода" и "Провинция", от 1991 до 1993 г. е зам.-директор на изд. "Хр. Г. Данов", а от 1993-та е в екипа на ИК "Хермес".
Автор е на сборниците с разкази "Разписание за изпуснати влакове" (1986), "Възмутително чаровни, хищно хубави" (1998), "Мъж, вкусен на опитване" (2005), както и на романа "Версия за изневяра" (1990).
Премирания разказ може да прочетете тук.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google