Герой на деня Re-cycle, или екопътешествие на две колела

balgari.bg

Re-cycle, или екопътешествие на две колела

altС минивелошествие от НДК през Петте кьошета по бул. "Цар Борис III" до края на велоалеята стартира вчера, 15 август, велообиколката на гръцките брегове, предприета от Вячеслав Стоянов.
Вячеслав е на 35 години, роден е в Украйна и е бесарабски българин, но се чувства повече гражданин на света, отколкото човек, принадлежащ към даден народ.
Завършва Националната художествена академия в София, магистър е по промишлен дизайн. Взискателен е към детайла, довежда докрай всички начинания. Обича животните, чистата природа, предизвикателствата.
Екомисленето е неговото верую.
Едва преди преди три години Вячеслав открива особената свобода, която дава придвижването с велосипед из пренаселените ни градове, и смелите инициативи не закъсняват.
В началото на лятото - от 24 май до 6 юли, младият мъж обикаля Черно море по посока на часовниковата стрелка, яхнал колелото си. Навсякъде, из всички страни, които посещава, Вячеслав наблюдава пагубните последици, които човешката немарливост има за чистотата на това богатство - морето. Подробния му репортаж за изминатите 6000 километра по време на пътешествието, продължило 45 дни, можете да прочетете тук.
Сега Вячеслав ще пропътува 4000 километра по гръцкото крайбрежие, мисията му отново - както и при предишната обиколка, е да изучи човешкото поведение по отношение на битовите отпадъци. Re-cycle е нарекъл Стоянов велосипедния си тур, с "поуките" от него цели да "рециклира" безотговорното ни мислене, за да не остане нашата епоха в историята като... Пластмасовата ера.
Запознайте се с Вячеслав и го подкрепета на www.vyacheslavstoyanov.com.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google