Герой на деня Рицарите тамплиери даряват книги на читалища

balgari.bg

Рицарите тамплиери даряват книги на читалища

altОрденът на рицарите тамплиери на Ерусалим в България чества първата си година като Велик приорат на 18 август, по повод отбелязването на годишнината Орденът дарява 20 хиляди книги на Съюза на народните читалища, информира www.bnr.bg. Общата стойност на дарението е 60 хиляди лв. "Години наред именно читалищата са били най-сигурните хранилища на знание и ние ще съдействаме отново да се възродят", казва Румен Ралчев, Велик приор на Ордена у нас.
Ралчев (на снимката) е роден през 1952 г. Зодия Водолей е. Женен е и има три деца. Завършил е три висши образования – Висшата полицейска школа, Софийския университет и УНСС. Занимава се с охранителен бизнес, ресторантьорство, туризъм и търговия, колекционира произведения на изкуството. Основател и собственик е на "Балкан Секюрити груп”, в която работят над 2000 служители, пише сайтът на компанията.
Статутът Велик приорат е най-високото признание, което един Орден на тамплиерите може да получи, припомня БНР. 

 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google