Герой на деня "Златна книга" за "Българе"

balgari.bg

"Златна книга" за "Българе"

alt"Златна книга" получи Националният фолклорен ансамбъл "Българе" в навечерието на Деня на Съединението, съобщава сайтът за култура и свободно време kafene.bg.
Отличието - значка с формата на отворена книга, е изработено от 24-каратово злато в Монетния двор на България. Призът се връчва на "Българе" за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос за развитието на българската култура.
Почетното отличие се присъжда от неправителствената организация "Европейски форум на експертите" в сътрудничество с "Официално представителство на уникалните селища в Европа". Номинациите се правят от 150 български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия за приноса си към нашата наука и култура, и от кметове на 156 градове и села у нас, извоювали със своята древна история и култура отличието "Златен печат" за уникално европейско селище.
За историята на "Българе" разказва сайтът folklore-bg.com.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google