Герой на деня Млад актьор с награда на Шекспиров фест

balgari.bg

Млад актьор с награда на Шекспиров фест

altМладият актьор Любен Кънев грабна голямата награда на Шекспиров фестивал в Китай, съобщава http://goodnews.actualno.com.
В първия Международен театрален фестивал на театралните академии, състоял се 18 до 30 септември в Пекин, участваха артисти от Австралия, България, Германия, Индия, Китай, Корея, Мексико, Украйна, Япония и др. Всяко от театралните училища е изиграло по една трагедия на Шекспир и по една национална пиеса. България е била представена от млади актьори от НАТФИЗ, ученици на доц. Веселин Ранков. Нашите млади театрали играли "Юлий Цезар" и "Нирвана" от Константин Илиев, както и едноактната пиеса "Лодка в гората" на Николай Хайтов. Зa ролята си на Брут в "Юлий Цезар" на Шекспир и за мъжката роля в "Нирвана" Любен Кънев е получил голямата награда на фестивала - Best Acting, и стипендия, с която може да учи в Централната академия за театрално и филмово изкуство в китайската столица.
Любен Кънев е роден през 1982 година, студент третокурсник е в НАТФИЗ, специалност актьорско майсторство, в класа на Веселин Ранков. Кънев пее, свири на китара, танцува класически и джазбалет, плува и язди, обича да скача с бънджи. Младият актьор владее английски и гръцки. Преди да постъпи в НАТФИЗ, е учил две години в Satirico school for drama в Кавкаридис, Гърция, при известния театрален педагог Никос Хараламбус. Снимал се е в телевизионни и игрални филми в България и Гърция, в рекламни клипове, играе в театрални постановки.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google