Герой на деня Караньотов с първа европейска титла

balgari.bg

Караньотов с първа европейска титла

altАнгел Караньотов (КТМ) е новият европейски шампион по супермото в клас S3, съобщи http://goodnews.actualno.com. Въпреки че не взе участие във финалното състезание, българският пилот остана начело в класирането и след последния кръг от надпреварата. Четири победи и две втори места през годината бяха достатъчни на българския талант за успеха му в надпреварата на Стария континент. Това е първа европейска титла за Ангел Караньотов и втора за българския мотоциклетен спорт през 2009 година. В актива си Караньотов има 283 точки, с 48 повече от прекия си конкурент за титлата Янина Вьортеле от Германия.
В отворения клас на европейския шампионат Росен Тончев (КТМ) завърши на пето място със 158 точки. Освен индивидуалните си постижения, двамата български пилоти бяха и част от националния отбор, спечелил сребърните отличия в световната купа на нациите. Третият - Александър Георгиев, тази година участва в световния индивидуален шампионат по супермото, където завърши на 16-о място в клас S2.
 

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google