Герой на деня Люси на правилното място

balgari.bg

Люси на правилното място

Люси Сетиян е обявена от Европейския център по журналистика за автор на най-влиятелния екоблог в европейския конкурс "Th!nk About It". Състезанието за блогъри продължи повече от три месеца и бе посветено на срещата за промените в климата в Копенхаген през декември 2009-а.
Сетиян се пребори с близо 90 топблогъри от над 40 държави. Публикациите й за климатичните промени предизвикаха интереса на екоорганизации от цял свят, а участието й бе подкрепено от повечето български "зелени" медии. "Зеленият блог на Люси" е номиниран и за Годишните награди на Deutsche Welle в категория "Блогове за климатичните промени".
Люси Сетиян е студентка последна година в Техническия университет в София. Работила е в онлайн-изданията на "Труд" и "24 часа". Главен редактор е на единствения у нас портал за арменския геноцид, редактор е на сайта "Аз чета".
"Близо шейсетте публикации на Люси генерираха много сериозни дискусии на нашата платформа", казва главният редактор на конкурса Рут Спенсър от ЕЦЖ при обявяването на официалните резултати. Тематиката на Люси е оценена като разнообразна, стилът й - като забавен и оригинален.
Наградата на Люси включва участие в третото издание на конкурса на Европейския център по журналистика догодина, което ще бъде посветено на развиващите се страни.
Самата Люси споделя: "Изключително горда съм, че в мое лице българската блогърска общност получи признание за качеството на алтернативните медии у нас."
Личният блог на Люси носи оригиналното название "На правилното място".

Източник: www.az-jenata.com

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google