Герой на деня Роклегенда в расо

balgari.bg

Роклегенда в расо

Отец Божидар Главев е роден на 12 юли 1963 година. В средата на 80-те години на миналия век е сред основателите на рокгрупа "Ахат". През 1988-а бандата записва емблематичния за българската рок- и металмузика албум "Походът". Музиката на всички осем парчета е на Божидар Главев, той е автор и на текста на пет от тях. След допитване до феновете хитът "Черната овца" е определен за най-добрата българска рок/метъл песен за всички времена. В началото на 90-те години Божидар Главев загърбва рокмузиката и става православен свещеник. Отец Божидар служи в бургаските села Горица и Каблешково.
Неотдавна Божидар Главев пусна във виртуалното пространство нов православен сайт, наречен "Бъди верен". Чрез сайта отец Божидар ще се опита да даде своя принос за чистотата на православието. Новото православно интернет-пространство ще воюва срещу изкушенията на икуменизма, новия календар, неверието, религиозното безразличие, отричането на чудесата в Църквата.
Според свещеника енергията на рокбунта може да се пренасочи срещу злото в самите нас.
"Бъди верен до смърт, и ще ти дам венеца на живота", са думите на Йоан Богослов, които мотивират мисионерската дейност на отец Божидар.

Източник: kulturni-novini.info

Интервю с отец Главев прочетете на www.katehizis.com

Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google