Герой на деня Дубъл за наш фотограф на голям форум

balgari.bg

Дубъл за наш фотограф на голям форум

Варненският фотограф Светлан Стефанов за втора поредна година извоюва медал от Лондонския фотографски салон. Българинът е сред осемте финалисти в 99-ото издание на престижния форум.
Отличена е творбата на Стефанов "Nornir", която "превежда" на езика на художествената фотография послания от скандинавската митология. Във фотосесията на норниите са участвали два модела, заснемането е изцяло на дневна светлина, допълнителната обработка по специална авторска технология оформя крайния творчески продукт.
Светлан Стефанов е магистър по телекомуникации от Техническия университет, Варна. Занимава се с уебдизайн, компютърна графика и фотография, създава сайтове, лога, мултимедийни презентации.
Носител е на наградите "Художник на годината" на списание "Computer Graphic World Magazine" за 2003-та, Първа награда за монохромна фотография и Награда за цветна фотография на III национален фотосалон - Варна, 2005, Първа награда във фотоконкурса "Модерни времена" на "Public Republic" за 2008-а, поощрителна награда от IV международен фотопленер "Foto Ex Tempore", Новиград, Хърватия, 2009, сребърен медал в категория still life colour на Venice International Photo Contest, Венеция 2009.
Миналата година Стефанов бе отличан за творбата си "Рибешко хвърчило" на Лондонския фотографски салон.

Източник: http://kulturni-novini.info

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google