Герой на деня Българка редом със Селин Дион

balgari.bg

Българка редом със Селин Дион

Българската челистка Ирина Чиркова е избрана от Селин Дион да стане част от групата на певицата за серия концерти в Лас Вегас. Дион обявила кастинг за малък струнен оркестър, който нашата музикантка спечелила. Селин Дион е подписала договор за по 70 концерта годишно в Лас Вегас в продължение на три години и заедно с нея през цялото време ще бъде струнният оркестър с участието на Ирина Чиркова. Първата изява е на 15 март.
Ирина е родена в семейството на математици любители цигулари. Учи виолончело в Музикалното училище в София.
След първата си година в Консерваторията решава да пробва своя шанс отвъд океана.
"По-скоро на шега кандидатствах в Бостънската консерватория, дадоха ми стипендия и отидох", разказва младата челистка. След завършването си няколко години преподава, после се мести в Лос Анджелис. Тук Ирина участва в записи на филмова музика.
Чиркова е специализирала в майсторски класове при най-големите имена на виолончелото, сред които Йо Йо Ма. Свирила е с Пи Диди, Кание Уест, участва в новия солов албум на вокалиста на "Godsmack" Съли Ерна.

Източник: www.bgklasika.com

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google