Герой на деня Борец срещу престъпността

balgari.bg

Борец срещу престъпността

Калин Георгиев е роден на 1 юни 1969 година в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет, през 1994-та година преминава и обучение в Националната академия на ФБР.
Работи в системата на МВР от 1996-а в група "Престъпления в икономиката и финансовата система, корупция", "Контрабанда", "Противодействие на международния и вътрешен тероризъм и екстремизъм".
През 2002 година заема поста на шеф на БОП - Пловдив.
Преди назначението си за генерален комисар на МВР (2009) Калин Георгиев е директор на Главна дирекция "Криминална полиция". Още като шеф на БОП в Пловдив провежда успешни операции срещу цехове за фалшиви евро, завод за незаконни цигари и няколко сайта с детска порнография.
За заслугите се получава почетен знак на МВР "За доблест и заслуги", както и специална награда на церемонията "Полицай на годината" през 2007-а.
Същата година участва в залавянето на сръбския наркобос Будимир Куйович. При ръководена от Калин Георгиев акция е задържан и един от основните наркобосове у нас Златомир Иванов - Баретата.
Калин Георгиев е каратист, не е словоохотлив пред медиите, семеен е, има син.
Операцията по овладявянето на безпрецедентната криза със заложниците в банков офис в Сливен (23-24 март 2011 г.) бе ръководена от генерален комисар Калин Георгиев.

Източник: http://personi.dir.bg
Етикети:
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

За кои големи българи искате да разкажем, кого още да включим в своеобразния ни каталог на българщината? Предложенията си пращайте чрез нашата форма за контакт.

Търсене в БЪЛГАРИ.bg

Търсене с google